No joo, olihan taas viikon aloitus. Olen tällä hetkellä vähän pidemmällä sijaisuuspestillä kutosluokassa eräässä pienemmässä koulussa. Luokka itsessään on suuri, poikavoittoinen. Sanotaan, että 1/3 on tyttöjä ja loput poikia. Pojat hallitsevat selkeästi luokan meininkiä jo sporttisuutensa vuoksi. Tosin tytöt ovat vahvoja myös, joten eivät he olemattomiin häviä.

Poikien touhut on välillä kyllä niin omaa sarjaansa. Aamu alkoi sillä, että puolikkaasta ryhmästä paikalle raahautuivat yli puolet. Eilisillan Pirates of the Caribbean -leffa verotti suurimman osan yöunia. Ja mikä olikaan leffan ikäraja...? Ainakin DVD:n takana lukee 13v. No, väsymyksen poistamiseksi eräskin oli sitten juonut aamupalaksi pari tölkkiä energiajuomaa ja kävi sen voimalla ensimmäiset pari tuntia melko tehokkaasti, kunnes kolmannella tunnilla melkein nukkui pulpetillaan hiljaisen työskentelyn aikana. "Huoh!!!" sanon minä. 

Loppupäivästä toinen tuntiaktivisti kehitteli penaalinsa uumenista vanhan lyijytäytekynän ulkokuoren ja muutaman kuminpalasen. Niillä hän sitten ampui kaveria pariin otteeseen kasvoihin, melkein silmään, ja lisäksi vielä kouluavustajaakin ennen kuin muiden ohjaukselta ehdin paikalle. Kun asiaa selviteltiin, hän ei nähnyt siinä mitään sen kummempaa ongelmaa. Eihän vahinkoa ollut tullut, kun kerran silmään ei osunut. Hauska juttu vain kaikin tavoin... Jälki-istuntorangaistusta ei voinut ymmärtää. Pyysi kyllä anteeksi, kun aikamme asiaa pidettiin esillä. 

Ihan piti kotona tarkistaa omilta nuorilta, että mitä tekisivät moisessa tilanteissa. Poika totesi, että olisi kyllä vakavana anteeksi pyydellyt ja ollut tosi pahoillaan. Tosin mietin vain, että olisiko hänelle edes juolahtanut mieleen ammuskella kasvoihin ketään.

Ja tämä luokka on todellakin ihan tavallinen normiluokka. Kukaan ei ole erityisoppilas eikä muutenkaan mitenkään erityisemmin tukea tarvitseva. Jonkin verran äidinkielen lisäharjoitusta jotkut saavat, koska kotikieli ei ole suomi, mutta maahanmuuttajia he eivät varsinaisesti ole. Vaikkakin maahan muuttaneita. :) 

Tällainen siis maanantai. Huominen on lyhyt päivä ja loppuu ennen kuin ehtii kunnolla käynnistyäkään minun osalta. Mutta loppuviikko onkin sitten arvoitus. Tiistai on aina ikään kuin arvontapäivä. Luokalla on useita muita opettajia ja keskiviikkona ei koskaan tiedä mihin tilanteeseen tulee. Onko lista asioita selvitettävänä vai onko kiitoksen aika. Sitäpä sitten jään odottelemaan.